Verden | Jordens Planet

Verden | Jordens Planet

Verden | Jordens Planet

Et verdenskort er et kort over de fleste eller hele Jordens overflade. Verdens kort udgør en karakteristisk kortkategori på grund af projektionsproblemet. Kortene fordrejer nødvendigvis præsentationen af ​​jordens overflade. Disse forvrængninger når ekstremer på et verdenskort. De mange måder at projicere jorden på afspejler forskellige tekniske og æstetiske mål for verdenskort.

World maps er også forskellige for den globale viden, der kræves for at konstruere dem. Et meningsfuldt kort over verden kunne ikke bygges før den europæiske renæssance, fordi mindre end halvdelen af ​​jordens kystlinjer, slet ikke dens indre områder, var kendt for enhver kultur. Ny viden om jordens overflade har været ophobet siden og fortsætter til i dag.

Kort over verden fokuserer generelt på politiske funktioner eller fysiske egenskaber. Politiske kort understreger territoriale grænser og menneskelig bosættelse. Fysiske kort viser geografiske funktioner som bjerge, jordtype eller arealanvendelse. Geologiske kort viser ikke kun overfladen, men karakteristika for den underliggende sten, fejllinjer og undergrundsstrukturer. Choropleth-kort bruger farvefarve og intensitet til kontrastforskelle mellem regioner, såsom demografisk eller økonomisk statistik.

www.klimanaturali.org

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Postagem Anterior Próxima Postagem